Rederijen

RCCL - Vakantiedorp op zee

Royal Caribbean International heeft de eerst beelden getoond van het nieuwste schip Icon of the Seas.
Het eerste schip uit de Icon-klasse zal begin 2924 uitvaren.

“Met elk nieuw schip leggen we de lat in de reisindustrie hoger en verbeteren we wat onze gasten kennen en waar ze van houden, aldus Jason Liberty, President-CEO Royal Caribbean Group: met Icon of the Seas hebben we dit naar een nieuw niveau getild en de ultieme familievakantie gecreëerd.”

Thrill Island is de grootste eye catcher van de Icon schepen. Het is als het ware een compleet vakantiedorp op zee. Dit gebied biedt hoogtepunten zoals Category 6, het grootste waterpark op zee, met zes glijbanen. Chill Island, van de zeven zwembaden aan boord zijn er vier in dit stukje paradijs met drie dekken. Elk zwembad heeft een uitstekend uitzicht op de oceaan. Surfside introduceert een gebied speciaal gemaakt voor jonge gezinnen, waar volwassenen en kinderen van zes jaar en jonger de hele dag kunnen doorbrengen. Volwassenen kunnen genieten van het eindeloze uitzicht bij het Water’s Edge zwembad, terwijl kinderen kunnen spelen bij Splashaway Bay en Baby Bay.

Trans-atlantische jubileum cruise 150 jaar Holland America Line

18 april 1873
De dag dat de NASM (Nederlandsch Amerikaansche Stoomvaart Maatschappij) is opgericht.
Het bedrijf werd al snel in de volksmond de Holland-Amerika-Lijn genoemd.
De maatschappij bracht velen landverhuizers naar de Nieuwe Wereld.
Holland America Line is dé pionier op het gebied van cruisevakanties.
Afgelopen zaterdag, 15 oktober 2022, was het exact 150 jaar geleden dat het schip de Rotterdam I voor het eerst met passagiers vanuit Rotterdam naar New York vertrok.
Om dit jubileum te vieren vertrok de Rotterdam VII nogmaals vanuit Rotterdam om deze historische cruise te maken.
De oversteek volgt het pad van die eerste zeiltocht naar New York, waarbij de havens Le Havre, Frankrijk en Plymouth Engeland aan worden gedaan.
Holland America Line nodigde fans uit om naar Cruise Port Rotterdam en de Wilhelminapier te komen voor een feestelijk uitzwaai moment, waarbij een vertrek werd nagebootst uit vervlogen tijden toen schepen met tamtam werden weggestuurd.
Spuitboten en een vloot van een plaatselijke jachtclub kwamen om de Rotterdam uit te zwaaien, terwijl feestvierders souvenirzakdoeken kregen om mee te zwaaien.

Op 18 april 2023 bestaat Holland America Line 150 jar en dat wordt gevierd met en speciale trans-atlantische cruise met aankomst in Rotterdam op 18 april exact 150 jaar na de oprichting van de maatschappij. Inschepen op deze cruise kan vanaf Fort Lauderdale (3 april) of New York (6 april).
Het wordt voor de cruisegasten gegarandeerd een onvergetelijk feest!
Benevens deze speciale jubileum cruises zal Holland America Line ter gelegenheid van het 150 jaar jubileum het ganse jaar extra jubileum-actie in de markt zetten.
De eerste speciale jubileum promotie "Have it All" start reeds op 15 october.
Meer info op de Holland America website.
Hal Transat 150

Eerste luxe cruiseschip van Ritz Carlton is “ready to sail”

Evrima, het eerste cruiseschip van luxe hotelgroep Ritz Carlton kan eindelijk, op 15 oktober, afvaren voor een eerste Middellandse Zee cruise van Barcelona naar Nice.
Corona en een heleboel technische problemen op de Spaanse scheepswerf hebben de oplevering van het schip meermaals vertraagd maar eind goed, al goed, het luxueuze Evrima is klaar voor haar maidentrip).
Het Yacht-klasse schip kan maximum 298 passagiers aan boord hebben en is, zoals een luxe merk het vraagt, zowel qua infrastructuur, faciliteiten en service de absolute top .
Zo zijn de menu’s aan boord bedacht en uitgewerkt door Sven Elverfeld van het 3 sterren Michelin restaurant Aqua van het Ritz-Carlton hotel in Wolfsburg, Duitsland.
Ritz-Carlton het luxe merk van Marriott International Inc. Is vast besloten om ook in de cruisewereld een topmerk te worden ; inmiddels heeft het nog twee, iets grotere Yacht-schepen schepen besteld bij het Franse Chantiers d’Atlantique, die resp. In 2024 en 2025 in de vaart zullen gebracht worden.
Voor de cruise-activiteiten is een apart bedrijf opgericht, Ritz-Carlton Yacht Collection, geleid door Douglas Prothero, een man met een rijke maritieme loopbaan. Belangrijkste mede-financier is de investeringsgroep Oaktree Capital Management LP.
Het design van het schip en de interieurs is het werk van het vermaarde Tillburg uit Zweden en de opdracht was eenvoudig (?) : maak van Evrima een varend Ritz-Carlton luxe hotel.
Over de kostprijs van de nieuwe schepen wordt (voorlopig ?) niet gecommuniceerd.
Evrima diningEvrima open dek

Voetbalfans logeren op cruiseschip tijdens WK Qatar

Het hotelaanbod voor het WK voetbal in Qatar is ruim onvoldoende om de duizenden voetbalfans tijdens het WK te logeren.
De Qatarese organisatoren zullen daarom niet enkel tijdelijke campingsites ter beschikking stellen maar, voorlopig, ook 3 cruiseschepen.
De Italiaanse rederij MSC cruises heeft zopas aangekondigd dat MSC Opera van 19 november tot 19 december zal aanmeren in Doha om voetbalfans te logeren.
Eerder had MSC cruises al bevestigd dat twee andere schepen waaronder het nieuwste vlaggenschip MSC World Europe een maand in Doha zal gestationeerd worden.
De prijzen voor een verblijf aan boord van één van de beschikbare cruiseschepen variëren van 400 $ per nacht tijdens de eerste weken om gaandeweg, wanneer er minder teams in competitie zijn te evolueren naar zo’n 200 $ en omvatten verblijf inclusief ontbijt.
In totaal zullen, op de drie schepen samen (MSC Poesia, MSC Opera en MSC World Europe) bijna 5000 kajuiten beschikbaar zijn voor de voetbalfans die de wedstrijden van het WK 2022 willen bijwonen.
MSC OperaWK Qatar 2022

MSC onthult nieuw programma cruise Rode Zee

MSC Cruises verrijkt de route van 7 nachten met de MSC Splendida in de Rode Zee voor het winterseizoen. Er zijn 33 excursies beschikbaar, waaronder nu ook een bezoek aan Caïro, terwijl reizigers kunnen inschepen in Sokhna Port en Safaga in Egypte en Jeddah in Saoedi-Arabië.
De cruises van 7 nachten met de MSC Splendida leggen aan in Sokhna Port, Safaga (Egypte), Aqaba (Jordanië), Jeddah en Yanbu (Saoedi-Arabië).
Het is ook mogelijk om te vertekken voor een reis van 9 nachten als onderdeel van het “MSC Stay & Cruise”-programma, met een hotelverblijf van 2 nachten in Caïro voorafgaand aan de inscheping in Sokhna Port.
Een extra lange tussenstop van 13 uur in Sokhna Port, Egypte, maakt een uitstapje mogelijk naar de Grote Piramide van Gizeh, de enige van de ‘zeven wereldwonderen’ die nog bestaat. Dit is een unieke bestemming die niet overgeslagen mag worden.
Petra , Jordanië

Viva cruises nu met Nederlandstalige brochure.

VIVA Cruises is gespecialiseerd in riviercruises, doet de mooiste bestemmingen aan van wat de Europese rivieren te bieden hebben. Met zijn moderne vloot vaart VIVA Cruises het hele jaar op de Rijn, Donau, Main, Moezel, Seine, Rhône en aan de Oostzeekust. De maatschappij heeft haar thuishaven en hoofdkantoor in Düsseldorf en is in 2018 als in-house promotor van de gerenommeerde Zwitserse rederij Scylla AG opgericht.
Onder het bedrijfsmotto ‘Enjoy the Moment’ maken gasten aan boord kennis met een ongedwongen levensstijl en onvergetelijke vakantiemomenten op het water. Daarbij genieten ze het VIVA All-Inclusive aanbod, waarin een uitgebreid ontbijtbuffet en overheerlijke lunch en diner, fooien en ook de hele dag lang alle drank van de barkaart en een altijd gevulde minibar in de kajuiten zijn inbegrepen.
“VIVA Cruises heeft het altijd anders gedaan”, zegt Rony Broun, de regionale directeur van VIVA Cruises. Door de nieuwe catalogus waait er dan ook een trendy wind. In geen tijd heeft VIVA Cruises zich weten te ontplooien als een vertrouwde, moderne merknaam in de wereld van de riviercruises. Vanaf nu is de nieuwe reiscatalogus ook in het Nederlands beschikbaar.
Bovendien is er extra aandacht voor de Belgische klant.
Zo start VIVA Cruises in november 2022 met een aantal vertrekken uit Antwerpen.
Het nieuwe schip VIVA ONE is als een hotel waarmee je op een vijfdaagse citytrip naar Düsseldorf, Amsterdam en Rotterdam gaat.
Voor een aantal advents- en wintercruises op Rijn en Moezel zijn er bustransfers vanuit Oostende, Gent, Antwerpen en Hasselt.
Ook voor december cruises op de Rhône zijn transfers vanuit België mogelijk.

De Nederlandstalige gratis brochure kan je online bekijken en downloaden.
Viva Cruises 2023

MSC zet in op complete cruise-package

Patrick Pourbaix, de Belgische CEO van MSC France, bevestigt dat MSC cruises zich nog meer wil profileren als cruise touroperator.
De Italiaanse cruiserederij met meer dan 20 moderne cruiseschepen, de op 2 (Carnival en Royal Caribbean) na grootste cruise operator wereldwijd en veruit de belangrijkste in Frankrijk wil haar cruiseklanten in de toekomst ook een totaal cruisepackage aanbieden inclusief vlucht, transfers en pre-of post hotelverblijf.
De overname van een reisbureauketen en een traditionele touroperator in Italië kaderen in dit toekomstperspectief.
Voor volgende zomer zijn reeds packages gepland met vluchten vanuit Parijs naar Duitsland, Griekenland en Italië die aansluiten op het MSC cruiseprogramma vanuit havens in die landen.
Wintercruises vanuit Egypte zullen dan ook aangeboden worden met rechtstreekse vluchten vanuit Rome.
Cruisevakanties inclusief vluchten, transfers en pre-cruise hotelverblijf (2 nachten) zijn gepland voor cruises met vertrek uit Caïro, Venetië, Athene en … New-York vertrekhaven voor MSC Meraviglia tijdens zomer 2023
Het zal dus voor de cruiseliefhebber nog makkelijker worden om on line een all-in cruisevakanties te boeken .
MSC cruise package, persconferentie Patrick Pourbaix

Four Seasons hotelgroep stapt in cruisewereld

Nadat eerder de Ritz-Carlton groep haar cruiseplannen bekend maakte heeft nu ook de luxe hotelgroep Four Seasons Hotels & Resorts aangekondigd dat het, in samenwerking met Marc-Henry Cruise Holdings vanaf eind 2025 zal starten met luxe yacht cruises.
De nieuwe vloot zal bestaan uit 4 luxueuze cruiseyachts waarop plaats zal zijn voor maximum 200 gasten.
Het eerste van de 4 schepen is reeds besteld bij de bekende scheepsbouwer Fincantieri in Italië.
Voor ontwerp van het schip werd beroep gedaan op vermaarde design- en architectenbureaus Tilburg Design uit Zweden, Martin Brudnizki Design uit Londen en creatief directeur Prosper Assouline.
De kleinste van de 95 voorziene suite-kajuiten zullen minstens 54 vierkante meter groot zijn, zo ongeveer 3 maal groter dan de gemiddelde kajuit op andere cruiseschepen.
Voor de happy few van deze wereld is er een 4-etage villasuite met een totale oppervlakte van … 892 vierkante meter inclusief eigen outdoor voorzieningen zoals zwembad, spa enz…
Zoals het een luxe hotelgroep betaamt, zullen niet enkel de inrichting en faciliteiten aan boord top zijn maar de gasten zullen kunnen genieten van een exclusieve service en verwenning.
Voor programma’s, routes en tarieven is het nog wachten tot begin 2023.
Funnel suite

Holland America Line test met succes gebruik biobrandstof

Holland America Line meldt positieve resultaten van de eerste langetermijntest in de cruisesector met biobrandstof aan boord van de Volendam in de haven van Rotterdam.
Holland America Line heeft de eerste meerweekse test van biobrandstoffen in de cruisesector afgerond aan boord van de Volendam in de haven van Rotterdam.
De 20-daagse test werd uitgevoerd in samenwerking met GoodFuels, een toonaangevende producent en leverancier van duurzame biobrandstoffen voor de transportsector, en Wärtsilä, een wereldleider in energie- en aandrijvingstechnologieën en levenscyclusoplossingen voor de maritieme markt.
De 20-daagse test met geavanceerde biobrandstof resulteerde in een vermindering van de levenscyclusemissies in vergelijking met gasolie voor de zeescheepvaart.
Volledig persbericht
Holland America Line test bio brandstof

Een schitterende cruise op de Seine

Voor het eerste in haar lange bestaan gaat het NederlandseFeenstra Rijn Lijn in 2023 een schitterende cruise over de Seine aanbieden.
Het wordt een 8-dagen cruise aan boord van de "Monarch Countess" In de maand augustus vanuit de Franse hoofdstad Parijs over de kronkelende Seine richting het in Normandië gelegen Le Havre. Momenteel zijn 2 afvaarten voorzien resp. Op 18 en 25 augustus.
In afwachting van de nieuwe jaarbrochure 2023 die 2e helft november verschijnt, kan je vanaf nu voor deze Seine-cruise, zoals voor alle andere programma’s en vaarroutes al een vrijblijvende voorboeking maken. Het volledige 2023 vaakan je al bekijken op de Feenstra website
Monarch Countess DeckMonarch Countess BarMonarch Countess outside cabin

Volendam (Holland America Line) hervat cruise-activiteit

Na ongeveer tweeënhalf jaar inactiviteit is het cruiseschip Volendam van Holland America Line, op 24 september vanuit Trieste vertrokken voor een 2-weekse cruise voor de steeds succesvolle route langs de Oude Koninkrijken en het Heilig Land.
Bij deze gelegenheid werd bij de inscheping een feestelijke ceremonie met muzikale omlijsting en de passagiers werden daarbij verwelkomt door Kapitein en Senior Officers.
Tegelijk werd hulde gebracht aan de bemanning die zich gedurende 6 maanden hebben bekommerd om de zowat 1500 Oekraïnse families die tijdelijk in Rotterdam op het schip werden gelogeerd.
Deze humanitaire actie was onderdeel van het grote vluchtelingen programma waarbij zo’n 50.000 vluchtelingen uit Oekraïne in Nederland terecht konden.
Na enkele Europese cruises zal de Volendam de oceaan oversteken voor het winterprogramma dat start met een 28 dagen “Amazone exploratie”, gevolgd door kortere Caraïben cruises om tenslotte in januari 2023 te vertrekken voor een 74-dagen cruise Zuid-America + Antarctica.


Volendam van Holland America Line

MSC World Europe

De officiële doopceremonie van het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises, MSC World Europa, vindt plaats op 13 november 2022. Dit internationaal evenement verwelkomt de reissector en media uit de hele wereld.

MSC World Europa, het eerste baanbrekende World Class-schip van MSC Cruises, verwelkomt gasten in de Golfregio in het winterseizoen 2022/2023 en zal op 20 december aan haar eerste reis beginnen met cruises van 7 nachten naar Doha, Qatar, Dubai, Abu Dhabi en Sir Bani Yas Island, de Verenigde Arabische Emiraten, plus Dammam in Saoedi-Arabië.

De MSC World Europa verhuist vervolgens in maart 2023 naar de Middellandse Zee, waar ze cruises van 7 nachten zal aanbieden naar de Italiaanse havens van Genua, Napels en Messina, evenals Valletta in Malta, Barcelona in Spanje en Marseille in Frankrijk.

Met haar 22 dekken, 215.863 GT, breedte van 47 meter, 40.000 m2 aan openbare ruimte en 2.626 kajuiten is de MSC World Europa het langverwachte nieuwe vlaggenschip dat zich bij de vloot van MSC Cruises zal vervoegen.
Deze ultramoderne stedelijke metropool op zee is ontworpen om vakantiegangers een enorme keuze aan uiteenlopende ervaringen te bieden.
De MSC World Europa wordt het eerste schip in de vloot van MSC Cruises dat wordt aangedreven met vloeibaar aardgas (LNG) en milieugewijs het meest geavanceerde schip tot nog toe.
De brandstof waarop zij vaart, LNG, is een van ’s werelds schoonste scheepsbrandstoffen die op grote schaal beschikbaar zijn, en zal naar verwachting een sleutelrol spelen bij het koolstofvrij maken van de internationale scheepvaart.

Meer …
MSC World Europe

Crystal cruises vanaf 2023 terug in de markt.

Nadat alle activiteiten in begin van dit jaar werden stopgezet, is er een oplossing voor een herstart van Crystal Cruises vanaf 2023.

Twee cruiseschepen, de Crystal Serenity en de Crystal Symphony zijn overgenomen door de A&J Travel Group, eigendom van Geoffrey Kent van de gerespecteerde reisorganisator Aberdcrombie & Kent en de industriële holding maatschappij Heritage.
Vanaf volgend jaar zal er voor beide schepen een volledig nieuw Crystal Cruise programma aangeboden worden .

Een ander schip van Crystal Cruises, het rivierschip “Riverside Collection” werd overgenomen door de hotelgroep Seaside Hotels uit Hamburg, eigendom van de familie Gerlach, en zal vanaf 2023 luxe Donau-riviercruises organiseren onder de merknaam Riverside Collection.

Crystal Serenity<  Crystal Mozart

Een nieuwe cruise-rederij

De nieuwe Franse cruise-rederij, opgericht door Clément Mousset en Cédric Rivoire-Perrochat, wil zich richten op het Franstalige Premium segment in Frankrijk en België.
Hun eerste cruiseschip is de voormalige Maasdam van Holland America Line, geregistreerd in Marseille en zal als “Renaissance” vanaf Februari uitvaren voor cruises van 10-14 dagen met vertrek uit Le Havre en Marseille.
De voertaal aan boord zal dus Frans zijn en de sfeer een beetje retro; het schip zelf werd een 5-tal jaar geleden nog flink opgefrist en beschikt over alle moderne faciliteiten op gebied van navigatie, veiligheid, comfort en communicatie.
De “Renaissance” zal plaats bieden aan zo’n 1100 gasten en 560 bemanningsleden.
Het cruise-aanbod is zeer gevarieerd: Scandinavië/Noorse fjorden, Canarische Eilanden, IJsland, Middellandse Zee (Griekenland, Algerië, Tunesië …)
In het eerste jaar zullen er ook een aantal cruises zijn voor uitsluitend volwassenen (adults only).
Sommige cruises zullen geprogrammeerd worden voor uitsluitend volwassen passagiers (+18).

Renaissance cruiseschip

Captain Cruises komt naar België

Cruisetouroperator Captain Cruise bestaat al meer dan 14 jaar in Nederland en behoort in Nederland tot één van de grootste cruisetouroperators van het land.
Vanaf oktober start Captain Cruises met een eigen Belgische vestiging.

Het aanbod van Captain Cruise wordt het grootste assortiment van België met ruim 46 rederijen en meer dan 30.000 cruises online.

Op de Belgische website die in oktober online komt zal de cruiseliefhebbel info en nieuws vinden over alle rederijen, hun schepen met o.a. dekplannen, foto’s, hutspecificaties, haveninformatie, enz.
Voor de meest belangrijke rederijen zal ook online gereserveerd kunnen worden.
Maar niet enkel de cruises maar tegelijk ook vluchten, transferten, excursies e.a. diensten verbonden aan de cruise zullen online geboekt kunnen worden.

Naast online zal het aanbod van Captain Cruises ook bij een aantal reisbureaus beschikbaar zijn.


Captain Cruises Logo


Rubrieken en zoekwoorden

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Dit gebeurt anoniem.
Kort samengevat: functionele cookies laten onze website beter werken, analytische cookies vertellen ons iets over hoe de website wordt gebruikt.
Er worden hierbij geen persoonsgegevens verzameld of doorgegeven.
De cookies worden niet gebruikt voor marketing of reclame.
Je kan cookies uit- en inschakelen in je browserinstellingen en ook wissen.

RapidWeaver Icon

Website ontworpen met RapidWeaver Classic