Go4Cruise

Uw 24/7 cruise-adviseur
uw cruise is onze passie

Stacks Image 853

MSC kiest voor luxe

Vier kleinere exclusieve schepen vervoegen MSC vloot
MSC Cruises en Fincantieri hebben vandaag de ondertekening aangekondigd van een Memorandum of Agreement (MOA) voor de bouw van vier ultra-luxe cruiseschepen voor een totale waarde van meer dan EUR 2 miljard.
De schepen, waarvan de eerste zal worden geleverd in het voorjaar van 2023, met een tonnage van ongeveer 64.000 GT zal over 500 hutten beschikken. De resterende drie schepen worden één keer per jaar in gebruik genomen gedurende de volgende drie jaar.
De schepen zullen onder andere de beste en nieuwste milieutechnologie en andere geavanceerde maritieme oplossingen op zee bevatten. Ze zullen ook een zeer innovatief ontwerp presenteren en baanbrekende opties introduceren voor het comfort en de ontspanning van de gasten.
Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises, zei: "Het is een uitvloeisel van het grote succes van ons luxe scheepvaartconcept en onze gasten ons hebben gevraagd om deel te nemen aan het ultraluxe segment, als een natuurlijke evolutie van de MSC Yacht Club. Deze schepen zullen dankzij hun grootte unieke routes kunnen aanbieden en de services zullen naar een ander niveau worden gebracht, inclusief onze gepersonaliseerde MSC Yacht Club butlerservice, die 24/7 beschikbaar is. "
De heer Vago vervolgt: "Ik ben vooral blij dat ik via deze nieuwe bestelling onze samenwerking met Fincantieri verder kan uitbreiden. De prijswinnende Seaside en Seaside-Evo-klasse zijn al erkend als baanbrekende en innovatieve ontwerpen. We introduceren nu een nieuwe klasse, die een nieuwe standaard van ultraluxe op zee zal creëren met schepen die de kwaliteit en de hoogste normen zullen demonstreren.
Giuseppe Bono, CEO van Fincantieri, verklaarde: "Het is met trots dat twee grote merken - een Italiaanse en een met een sterk Italiaans DNA -, bekend over de hele wereld, vandaag een belangrijk bouwprogramma aankondigen. We zijn zeer blij om een nieuwe klasse schepen in het luxesegment te lanceren, MSC Cruises heeft erkend dat ons ontwerp hen zal helpen een nieuwe generatie schepen te creëren zowel op het gebied van veiligheid als technologie en met bijzondere aandacht voor het comfort van de passagiers. Met dit project kan Fincantieri rekenen op 53 cruiseschepen in haar orderboek en haar positie als absolute marktleider bevestigen ".

MSC zet zich in voor het milieu

MSC Cruises zet zich in om plastic voor eenmalig gebruik te weren
Het Plasticverminderingsprogramma van MSC Cruises wil plastic voor eenmalig gebruik op de hele vloot uitfaseren of vervangen tegen 2019.
Eind 2018 zal de eerste stap gezet worden: plastic rietjes worden volledig vervangen door een 100% composteerbaar en biologisch afbreekbaar alternatief. MSC Cruises streeft er niet alleen naar om zijn milieudoelstellingen te behalen, maar ook om ze te overtreffen. Zo is het bedrijf momenteel bezig met alle plastic voor eenmalig gebruik te weren van zijn volledige vloot en activiteiten aan land. Tegen maart 2019 zullen alle plastic wegwerpvoorwerpen – zakken, lepels, glazen, cocktailprikkers en alle andere waarvoor een milieuvriendelijk alternatief bestaat geleidelijk worden afgeschaft en vervangen. Afzonderlijke portieverpakkingen voor bijvoorbeeld boter, jam of yoghurt zullen worden afgeschaft en vervangen door andere praktische en gebruiksvriendelijke serviceoplossingen voor de gasten. Die nieuwe regels zullen worden toegepast op alle routes, in alle kantoren van MSC Cruises en tijdens alle excursies die het bedrijf organiseert. MSC Cruises zal milieuvriendelijke alternatieven aanbieden uit 100% biologisch afbreekbare hars, uitsluitend gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals maïs, polymelkzuur op basis van suiker, bamboe, papier of andere biologische materialen. Daarnaast werkt het bedrijf ook samen met leveranciers op alle niveaus van de toeleveringsketen om alle plastic wegwerpverpakkingen zoveel mogelijk te elimineren. Die aanpak is een van de eerste stappen in het Plasticverminderingsprogramma.

Virtuële realiteit

Opmerkelijke nieuwe brochure 2019
Op maandag 25 september 2018 stelde MSC Cruises, grootste privécruiserederij ter wereld, met thuisbasis in Zwitserland en marktleider in Europa en Zuid-Amerika, haar nieuwe brochure voor het seizoen 2019-2020 voor.
Voor de editie 2018-2019 maakte MSC Cruises voor het eerst gebruik van de mogelijkheid van virtuele realiteit. De allernieuwste brochure gaat nog een stap verder op dat pad. En dit om optimaal gebruik te maken van de reeds aanwezige VR-functies en een zo rijk mogelijke ervaring te garanderen.
Ook werd er een nieuwe versie van de toepassing ‘MSC 360VR’ ontwikkeld die de bezoekers onderdompelt in het universum van MSC Cruises. Maar de belangrijkste nieuwigheid in de toepassing stelt de geïnteresseerden in staat om de cruise van hun keuze te selecteren en te plannen.
Al enkele jaren zet MSC Cruises stevig in op het digitale. Zo is er aan boord van de nieuwe vlaggenschepen het innovatieve digitale programma MSC For Me. De lancering van de brochure 2019-2020 gaf MSC Cruises ook de gelegenheid om nog eens de allereerste virtuele persoonlijke assistent voor te stellen, die op gewone gesproken instructies reageert. Dat is een absolute primeur voor de sector. De unieke dienst verstrekt de passagiers alle informatie op maat, met snelle en eenvoudige antwoorden, zodat ze vanuit de kajuit hun reis en verblijf kunnen personaliseren en optimaliseren. Voor deze nieuwigheid werkte MSC Cruises samen met HARMAN International, een 100% filiaal van Samsung Electronics Co. Ltd.

Nog meer nieuwe schepen

Saint-Nazaire, Frankrijk, 14 juni 2018
MSC Cruises en STX France ondertekenden vandaag een order voor de bouw van een vijfde cruiseschip uit de Meraviglia-klasse. Het schip moet in 2023 geleverd worden en zal uitgerust zijn met de nieuwe generatie bifuel-motoren die ontworpen zijn om op vloeibaar aardgas (LNG) te varen. Het schip zal ook andere innovatieve milieutechnologieën aan boord hebben, onder meer een geavanceerd systeem voor de behandeling van afvalwater dat beantwoordt aan ‘s werelds strengste regelgeving zoals de bepalingen van Resolutie MEPC.227 voor de Baltische Zee.
De aankondiging gebeurde ter gelegenheid van een unieke ceremonie op de scheepswerf van Saint-Nazaire in aanwezigheid van Bruno Le Maire, Frans minister voor Economie en Financiën. STX France en MSC Cruises vierden drie belangrijke mijlpalen in de scheepsindustrie: de Steel Cutting Ceremony van het 4de schip uit de Meraviglia-klasse waarbij MSC Cruises aankondigde dat het schip de naam MSC Virtuosa krijgt, de Coin Ceremony van de MSC Grandiosa, en de Float-out van de MSC Bellissima. Voor het eerst in de geschiedenis van Saint-Nazaire zijn er drie cruiseschepen van dezelfde rederij in aanbouw op de scheepswerf.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman bij MSC Cruises, vóór de opening van de sluizen om het droogdok te laten overstromen waar de MSC Bellissima geassembleerd werd: “Door de aankondiging van alweer een nieuwe schip, het 13de in ons 10-jarige investeringsplan, bevestigen we ons engagement van ons bedrijf om duurzaam te groeien. En terwijl ik dit zeg zijn er tegelijk drie nieuwe schepen van MSC Cruises in aanbouw.

“Met ons vijfde schip in de Meraviglia-klasse brengen we een nieuwe generatie geavanceerde milieutechnologie op de markt op basis van de nieuwste generatie motoren die aangedreven worden op LNG”, gaat de heer Vago verder. “Dit zal ons helpen om onze ecologische voetafdruk verder terug te dringen en vooruitgang te blijven boeken bij onze zoektocht naar continue verbetering. Het nieuwe schip vervoegt de vier andere topschepen die op LNG varen in het kader van ons globale engagement als duurzame onderneming dankzij deze en andere technologieën en oplossingen van de volgende generatie waar we heel onze vloot mee uitrusten.”

De overeenkomst om een extra Meraviglia-Plus schip te bouwen, vertegenwoordigt een bijkomende investering van € 900 miljoen.
MSC cruises in de pers