Go4Cruise

Uw 24/7 cruise-adviseur
uw cruise is onze passie

Stacks Image 853

Nog meer nieuwe schepen

Saint-Nazaire, Frankrijk, 14 juni 2018
MSC Cruises en STX France ondertekenden vandaag een order voor de bouw van een vijfde cruiseschip uit de Meraviglia-klasse. Het schip moet in 2023 geleverd worden en zal uitgerust zijn met de nieuwe generatie bifuel-motoren die ontworpen zijn om op vloeibaar aardgas (LNG) te varen. Het schip zal ook andere innovatieve milieutechnologieën aan boord hebben, onder meer een geavanceerd systeem voor de behandeling van afvalwater dat beantwoordt aan ‘s werelds strengste regelgeving zoals de bepalingen van Resolutie MEPC.227 voor de Baltische Zee.
De aankondiging gebeurde ter gelegenheid van een unieke ceremonie op de scheepswerf van Saint-Nazaire in aanwezigheid van Bruno Le Maire, Frans minister voor Economie en Financiën. STX France en MSC Cruises vierden drie belangrijke mijlpalen in de scheepsindustrie: de Steel Cutting Ceremony van het 4de schip uit de Meraviglia-klasse waarbij MSC Cruises aankondigde dat het schip de naam MSC Virtuosa krijgt, de Coin Ceremony van de MSC Grandiosa, en de Float-out van de MSC Bellissima. Voor het eerst in de geschiedenis van Saint-Nazaire zijn er drie cruiseschepen van dezelfde rederij in aanbouw op de scheepswerf.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman bij MSC Cruises, vóór de opening van de sluizen om het droogdok te laten overstromen waar de MSC Bellissima geassembleerd werd: “Door de aankondiging van alweer een nieuwe schip, het 13de in ons 10-jarige investeringsplan, bevestigen we ons engagement van ons bedrijf om duurzaam te groeien. En terwijl ik dit zeg zijn er tegelijk drie nieuwe schepen van MSC Cruises in aanbouw.

“Met ons vijfde schip in de Meraviglia-klasse brengen we een nieuwe generatie geavanceerde milieutechnologie op de markt op basis van de nieuwste generatie motoren die aangedreven worden op LNG”, gaat de heer Vago verder. “Dit zal ons helpen om onze ecologische voetafdruk verder terug te dringen en vooruitgang te blijven boeken bij onze zoektocht naar continue verbetering. Het nieuwe schip vervoegt de vier andere topschepen die op LNG varen in het kader van ons globale engagement als duurzame onderneming dankzij deze en andere technologieën en oplossingen van de volgende generatie waar we heel onze vloot mee uitrusten.”

De overeenkomst om een extra Meraviglia-Plus schip te bouwen, vertegenwoordigt een bijkomende investering van € 900 miljoen.
MSC cruises in de pers