Go4Cruise

Uw 24/7 cruise-adviseur
uw cruise is onze passie

Stacks Image 853

Virtuële realiteit

Opmerkelijke nieuwe brochure 2019
Op maandag 25 september 2018 stelde MSC Cruises, grootste privécruiserederij ter wereld, met thuisbasis in Zwitserland en marktleider in Europa en Zuid-Amerika, haar nieuwe brochure voor het seizoen 2019-2020 voor.
Voor de editie 2018-2019 maakte MSC Cruises voor het eerst gebruik van de mogelijkheid van virtuele realiteit. De allernieuwste brochure gaat nog een stap verder op dat pad. En dit om optimaal gebruik te maken van de reeds aanwezige VR-functies en een zo rijk mogelijke ervaring te garanderen.
Ook werd er een nieuwe versie van de toepassing ‘MSC 360VR’ ontwikkeld die de bezoekers onderdompelt in het universum van MSC Cruises. Maar de belangrijkste nieuwigheid in de toepassing stelt de geïnteresseerden in staat om de cruise van hun keuze te selecteren en te plannen.
Al enkele jaren zet MSC Cruises stevig in op het digitale. Zo is er aan boord van de nieuwe vlaggenschepen het innovatieve digitale programma MSC For Me. De lancering van de brochure 2019-2020 gaf MSC Cruises ook de gelegenheid om nog eens de allereerste virtuele persoonlijke assistent voor te stellen, die op gewone gesproken instructies reageert. Dat is een absolute primeur voor de sector. De unieke dienst verstrekt de passagiers alle informatie op maat, met snelle en eenvoudige antwoorden, zodat ze vanuit de kajuit hun reis en verblijf kunnen personaliseren en optimaliseren. Voor deze nieuwigheid werkte MSC Cruises samen met HARMAN International, een 100% filiaal van Samsung Electronics Co. Ltd.

Nog meer nieuwe schepen

Saint-Nazaire, Frankrijk, 14 juni 2018
MSC Cruises en STX France ondertekenden vandaag een order voor de bouw van een vijfde cruiseschip uit de Meraviglia-klasse. Het schip moet in 2023 geleverd worden en zal uitgerust zijn met de nieuwe generatie bifuel-motoren die ontworpen zijn om op vloeibaar aardgas (LNG) te varen. Het schip zal ook andere innovatieve milieutechnologieën aan boord hebben, onder meer een geavanceerd systeem voor de behandeling van afvalwater dat beantwoordt aan ‘s werelds strengste regelgeving zoals de bepalingen van Resolutie MEPC.227 voor de Baltische Zee.
De aankondiging gebeurde ter gelegenheid van een unieke ceremonie op de scheepswerf van Saint-Nazaire in aanwezigheid van Bruno Le Maire, Frans minister voor Economie en Financiën. STX France en MSC Cruises vierden drie belangrijke mijlpalen in de scheepsindustrie: de Steel Cutting Ceremony van het 4de schip uit de Meraviglia-klasse waarbij MSC Cruises aankondigde dat het schip de naam MSC Virtuosa krijgt, de Coin Ceremony van de MSC Grandiosa, en de Float-out van de MSC Bellissima. Voor het eerst in de geschiedenis van Saint-Nazaire zijn er drie cruiseschepen van dezelfde rederij in aanbouw op de scheepswerf.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman bij MSC Cruises, vóór de opening van de sluizen om het droogdok te laten overstromen waar de MSC Bellissima geassembleerd werd: “Door de aankondiging van alweer een nieuwe schip, het 13de in ons 10-jarige investeringsplan, bevestigen we ons engagement van ons bedrijf om duurzaam te groeien. En terwijl ik dit zeg zijn er tegelijk drie nieuwe schepen van MSC Cruises in aanbouw.

“Met ons vijfde schip in de Meraviglia-klasse brengen we een nieuwe generatie geavanceerde milieutechnologie op de markt op basis van de nieuwste generatie motoren die aangedreven worden op LNG”, gaat de heer Vago verder. “Dit zal ons helpen om onze ecologische voetafdruk verder terug te dringen en vooruitgang te blijven boeken bij onze zoektocht naar continue verbetering. Het nieuwe schip vervoegt de vier andere topschepen die op LNG varen in het kader van ons globale engagement als duurzame onderneming dankzij deze en andere technologieën en oplossingen van de volgende generatie waar we heel onze vloot mee uitrusten.”

De overeenkomst om een extra Meraviglia-Plus schip te bouwen, vertegenwoordigt een bijkomende investering van € 900 miljoen.
MSC cruises in de pers