Go4Cruise

Uw 24/7 cruise-adviseur
uw cruise is onze passie

Stacks Image 3958
Stacks Image 81906
Persoonlijke verzorging, een comfortabele stateroom, culinaire verwennerij, de sfeer van vervlogen tijden maar ook de modernste faciliteiten aan boord. Geen gesjouw met koffers, files of geregel tijdens uw vakantie, wél vriendelijke bemanningsleden die u elke zorg uit handen nemen. Sportief bezig zijn, culturele uitdagingen aangaan of juist even helemaal niets doen. Maar vooral: elke dag weer een nieuwe, bijzondere bestemming ontdekken, op loopafstand van uw varende ‘hotelkamer’.
Geen wonder dat steeds meer Belgen kiezen voor een cruise, de meest zorgeloze vorm van vakantie.

35 cruises vanuit A'dam of R'dam

De Nieuw Statendam, het nieuwste Pinnacle-class schip van Holland America Line, maakt een reeks van 7- tot 14-daagse reizen naar de Noorse fjorden, Baltische staten, IJsland en de Noordkaap. Nieuw Statendam vervangt de Koningsdam die sinds haar start in 2016 in de zomer vanuit Amsterdam heeft gevaren. Prinsendam, het kleinste schip in de vloot, met een capaciteit van 835 passagiers, blijft rondreizen maken naar bijzondere bestemmingen en kleinere havens. Het vlaggenschip van HAL, de Rotterdam vertrekt gedurende de zomer traditiegetrouw vanuit havenstad Rotterdam. Het klassieke schip brengt gasten naar IJsland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Rusland. Elk schip van Holland America Line heeft haar eigen ambiance, zodat gasten altijd een schip kunnen kiezen dat aansluit bij de persoonlijke voorkeur. De belangrijkste feiten voor 2019 op een rij 35 cruises vertrekken vanuit Amsterdam en Rotterdam, het hoogste aantal ooit en zes meer dan gepland voor 2018. De Nieuw Statendam biedt 15 vertrekken, de Prinsendam 10 vertrekken en de Rotterdam 10 vertrekken. Er wordt een capaciteit geboden van meer dan 59.000 bedden, een record en een stijging van 11% in vergelijking met 2018. Veertien van de aangeboden cruises maken een reis naar de Noorse fjorden van 7 nachten. Ideaal voor gasten die voor het eerst een cruise maken, vanwege het lokale vertrek (geen vlucht nodig) en het aanbod van één of twee zeedagen, waarop men van alle faciliteiten aan boord kan genieten.Nieuw StatendamDe Nieuw Statendam is het tweede Pinnacle-class schip van Holland America Line met accommodaties voor 2.666 gasten. De Nieuw Statendam komt op 5 mei 2019 voor het eerst in Amsterdam aan, na haar trans-Atlantische oversteek vanuit Fort Lauderdale, Florida. Aan het eind van het Nederlandse zomerseizoen vaart het schip naar de Middellandse Zee, van waaruit het cruises maakt naar diverse bestemmingen. Net als het zusterschip de Koningsdam biedt het elegante schip verschillende innovatieve concepten, openbare ruimtes en een breed scala aan restaurants en entertainment. Waaronder de Music Walk met drie verschillende livemuziek locaties: Lincoln Center Stage, waar kamermuziek ten gehore wordt gebracht; Billboard Onboard met hits uit heden en verleden; en B.B. King Blues Club Band, met een muziekprogramma vol soul en funk.Lokale cruise marktDe toevoeging van de nieuwe capaciteit op de Nederlandse markt toont het vertrouwen van Holland America Line in de lokale cruise markt, evenals de bereidheid hierin te investeren. Onderzoek door TNS NIPO heeft aangetoond dat 31% van de Nederlandse mensen graag eens een cruise zouden maken. Zes procent heeft zelfs het voornemen om gedurende de komende drie jaar een cruise te maken. Holland America Line zal haar inspanningen voortzetten om de bekendheid van het cruiseproduct bij de Nederlandse vakantieganger te verhogen en de toegevoegde waarde van een cruisevakantie te blijven benadrukken.

Oprah Winfrey doopmeter Nieuw Statendam

Holland America Line benoemt Oprah Winfrey tot doopvrouwe nieuwste schip Nieuw Statendam

Rotterdam, 13 juni 2018 — Vandaag is bekend gemaakt dat Oprah Winfrey de doopvrouwe wordt van Holland America Line’s nieuwste schip Nieuw Statendam dat momenteel wordt gebouwd in Fincantieri’s Marghera werf in Italië. De officiële doop door Winfrey gebeurt tijdens een besloten ceremonie op een datum die later bekend wordt. Daarnaast vindt op 30 januari 2019 een 3-daagse Girls’ Getaway’ cruise aan boord van de Nieuw Statendam plaats in samenwerking met O, The Oprah Magazine. Oprah Winfrey vaart mee op deze cruise in het gezelschap van O, The Oprah Magazine senior-redactrice Gayle King en andere redactieleden. Zij verzorgen speciale presentaties en evenementen aan boord van het schip.

Holland America Line neemt afscheid van ms Prinsendam

Rotterdam, 2 juli 2018 — Holland America Line heeft aangekondigd dat de Prinsendam op 1 juli 2019 de vloot verlaat en overgaat naar de Duitse cruiserederij Phoenix Reisen. Nu de verkoop van het 37.893 ton zware schip dat 835 gasten vervoert, is afgerond, zal Holland America Line het schip charteren voor de cruises die gepland staan tot 1 juli 2019.
De routes van de Prinsendam worden vanaf 1 juli 2019 overgenomen door de Rotterdam, Volendam en Veendam. Holland America Line neemt contact op met reeds geboekte gasten en hun reisadviseurs om hen op andere cruises over te boeken.
“De Prinsendam heeft met trots onze gasten gediend sinds 2002 en we delen het gevoel van genegenheid dat veel van onze trouwe cruisegasten koesteren voor dit bijzondere schip,” aldus Orlando Ashford, President van Holland America Line. “Kijkend naar de toekomst en onze focus op het brengen van programma’s en innovaties waar onze gasten om vragen, blijven we gefocust op het overtreffen van de verwachtingen van onze gasten tijdens iedere cruise en we blijven de bijzondere routes die de Prinsendam maakte, aanbieden op onze andere kleinere schepen.”
De Prinsendam is in 1988 gebouwd onder de naam Royal Viking Sun voor rederij Royal Viking Line. Daarna werd het schip van 1994 tot 1998 gebruikt door Cunard Line waarna het in 1999 overging naar Seabourn die het schip de Seabourn Sun noemde. In 2002 werd het schip aan de vloot van Holland America Line toegevoegd waarbij het de naam Prinsendam kreeg.
Holland America Line persberichten