Uitverkocht
De Go4Cruise begeleide cruise met MSC Poesia kan niet meer geboekt worden.
Weldra op deze pagina's programma van onze begeleide cruises 2019.

4-landen cruise met
MSC Poesia

4-landen cruise met MSC Poesia

Italië-Kroatië-Griekenland-Albanië

Elke dag een nieuwe bestemming

Venetië-Bari-Olympia-Mykonos-Athene-Sarande-Dubrovnik-Venetië
Van 22 tot 29 september 2018
Stacks Image 24
Stacks Image 14
Dag 1 - 22 09, afspraak vertrekhall Zaventem om 07:30 H.Om 10:05 H vertrek met SN Brussels vanuit Brussel naar Venetië
aankomst 11:45 H, transfer naar de haven en inscheping aan boord ms Poesia. Vertrek van het schip om 16:30 H, info-drink omstreeks 18:00 H, diner.
Dag 2 - 23 09, Bari, aank. 10:00 H. vertrek om 17:00 H.
Dag 3 - 24 09, Katakolon (*), aank. 11:00 H, vertrek om 17:00 H
Dag 4 - 25 09, Mykonos aank. 08:00 H, vertrek om 19:00 H.
Dag 5 - 26 09, Piraeus (**) aank. 07:30 H, vertrek om 16:30 H
Dag 6 - 27 09, Sarande aank. 12:00 H, vertrek om 20:00 H
Dag 7 - 28 09, Dubrovnik aank. 09:00 H, vertrek om 15:00 H
Dag 8 - 29 09, Venetië aank. 09:00 H. Ontscheping omstreeks 10:00 H. Transfer naar de luchthaven. vertrek met SN Brussels om 12:35, aank. Brussel om 14:20 H.
Stacks Image 40
(*) Katakolon = Olympia (op 40 km van Katakolon) - bus of trein (of excursie MSC) - (**) Piraeus = Athene (Acropolis op 10 km ) - bus, metro of taxi (of excursie MSC)
MSC Poesia / MSC cruises
Cruiseschip MSC Poesia is, zeker vergeleken met de meest recente schepen, een middelgroot schip van 92 duizend brutoton dat plaats biedt aan zo’n 2500 passagiers en een kleine duizend bemanningsleden.
Het schip kwam in 2008 in de vaart maar is zowel qua inrichting als faciliteiten, samen met de 3 andere zusterschepen van de Musica klasse, nog steeds de standaard voor deze Europese rederij.
Vooral de inrichting en decoratie van schip en kajuiten wordt geapprecieerd; vooral de (zeldzame) Amerikaanse gasten klagen over de te luidruchtige Italianen aan boord. Over eten en drinken zijn de meningen zeer verdeeld; vooral ervaren cruisers zijn vrij kritisch over de keuken aan boord van de MSC cruiseschepen.
MSC cruises is nog de énige echt Europese cruisemaatschappij, eigendom van de Italiaanse familie Aponte die ook eigenaar is van de containerrederij MSC. Deze werd gesticht in 1970 en is nu de op een na grootste containervervoerder van de wereld. Vanuit deze diepgewortelde achtergrond in de zeevaart werd in 1988 MSC-cruises opgericht
Dat zowat de helft van de passagiers uit Italië komt, is dan ook niet verwonderlijk; de andere helft komt vooral uit Spanje, Portugal, Frankrijk, Nederland en België.
Ook het grootste deel van de bemanning, vooral in de hogere functies, is Italiaans. MSC is vooral de laatste tien jaar enorm gegroeid en beschikt momenteel over 15 grote en middelgrote cruiseschepen,
Algemeen is MSC cruises op gebied van service, keuken, ontspanning en organisatie vergelijkbaar met maatschappijen zoals Costa cruises e.a. NCL cruises een trapje lager dan Holland America Line of Celebrity Cruises maar vooral de mooie route en de aantrekkelijke prijs hebben onze keuze bepaald.
Stacks Image 56
Stacks Image 61
All-In prijs vanaf 1.275 € per persoon
Prijs per persoon op basis van 2 pers.per kajuit/ Fantastica beleving (*)
Binnenkajuit :1275 € p.persoon
Buitenkajuit : 1375 € p.persoon
Balkonkajuit : 1490 € p. persoon
Prijs 3e en 4e pers. in kajuit
Volwassenen (vanaf 18 jaar) : 975 €
Kinderen van 12 tot 17 jaar : 595 € (kinderdrankenpakket)
Kinderen 2 tot 12 : 475 € (zonder drankenpakket)
Inbegrepen in de prijs:
 • de heen- en terugvlucht met SN Brussels van Brussel naar Venetië (luchthaven Marco Polo)
 • bustransfers op 22 sep van luchthaven naar de haven en op 29 sep van haven naar luchthaven
 • cruise aan boord van MSC Poesia gedurende 8 dagen (7 nachten) in het gekozen kajuittype
 • alle maaltijden aan boord dagelijks ontbijt, (buffet of restaurant), lunch (buffet of restaurant), diner (restaurant)
 • op afgesproken dagen “afternoon-tea” en “midnight snacks”
 • welkomcocktail, info-drink en galadiner
 • ganse dag en avond grote keuze gratis dranken, warm en koud, alcoholisch en non-alcoholisch, tijdens de maaltijden (in het hoofdrestaurant, het self-service restaurant en specialiteitenrestaurant), in de bars en lounges
 • animatie zoals workshops, danslessen, quiz ….)
 • vrije toegang tot de avondshows
 • vrije toegang en gebruik sport-en ontspanningsfaciliteiten aan boord
 • drinkgeld (servicekosten) restaurant - en kajuitpersoneel
 • begeleiding Go4Cruise van Brussel tot Brussel
 • luchthaventaksen, haventaksen en btw.
 • Opties
  Cruise only
  Het is mogeliijk deze begeleide cruise te reserveren zonder vluchten. Wie zelf het vervoer regelt naar en van Venetië (afspraak bij inscheping in de haven) heeft een korting van 250 € per persoon op het all-inclusive tarief volgens de gekozen kajuitcategorie.
  Voor wie met de wagen komt biedt MSC de parkingmogelijkheid bij de haven + shuttle naar het schip. Prijs per wagen, 8 dagen 99 €
  Excursies
  Bari, Mykonos en Dubrovnik zijn makkelijk van in de aanleghaven te bereiken en dus makkelijk op eigen tempo en interesse te bezoeken.
  Vanuit Piraeus (13 km van Athene) , Katakolon (40 km van Olympia) en Sarande in Albanië kan je ook wel op eigen houtje op ontdekking gaan (bus, trein, metro, taxi ….) maar toch raden we voor deze drie dagen aan in te schrijven voor een georganiseerde MSC excursie. We hebben voor deze drie bestemmingen een excursiepakket samengesteld van telkens een halve dag die voor iedereen toegankelijk is en representatief is voor elke bestemming. Dit excursiepakket stellen we voor aan de speciale groepsprijs van 145 € per persoon.
  Verzekering
  Mutualiteiten: de voorwaarden inzake reisverzekering en bijstand werden énige tijd geleden sterk verstrengd vooral qua territoriale geldigheid. Zo gelden bv. bij cruises niet de route maar het land van registratie van het schip (de vlag) als bestemming van de vakantie. MSC Poesia vaart onder Panameese vlag.
  Daarom raden we elke deelnemer aan voor deze cruise een “alle risiko” - verzekering te onderschrijven bij een erkende verzekeringsmaatschappij en dit voor zowel het risiko annuleringskosten als het risiko reisongevallen/reisbijstand.
  Via Allianz kunnen we voor deze cruise een verzekering aanbieden die alle risiko’s (annulering, repatriëring, ziekte, ongeval …) dekt voor 7,5 % van de totale reissom. Deze verzekeringspolis moet wel onderschreven worden binnen de 10 dagen na reservatie.
  "Fantastica" beleving
  We kozen voor deze cruise voor de optie "Fantastica" beleving wat garantie biedt op kajuiten met de beste ligging (hoogste dekken) en extra services en privileges aan boord.

  Go4Cruise all inclusive omvat vliegtuig, transfers, cruise in vol pension met drankenpakket, drinkgelden en taksen, Nederlandstalige begeleiding.


  Optioneel (niet inbegrepen): excursies en verzekering

  Voorwaarden betalingen/annulatie
  Betalingen
  Voorschot : 50 % v.d. totale reissom (*) bij inschrijving.

  Saldo : 50 % v.d. totale reissom (**) voor 31 juli 2018
  Kosten bij annulering
  annulering voor 15 juli 2018 : 40 % v.d.reissom
  annulering tot 3 weken voor vertrek : 75 % v.d.reissom
  annulering min 3 weken voor vertrek : de totale reissom
  Niet inbegrepen : Tijdens de cruise :speciaaldranken, maaltijden in de specialiteitenrestaurants, toegang/gebruik sommige betalende faciliteiten aan boord (vb wellness ), aankopen in de shops aan boord en persoonlijke uitgaven.
  Begeleide cruise MSC Poesia